Tvrtka Norka d.o.o. iz Lenarta u Slovenskim Goricama sigurnost i zdravlje zaposlenika i posjetitelja stavlja na prvo mjesto. S obzirom na trenutnu situaciju, odlučili su se stoga na kupnju posebne vrste barijere prolaza. Radi se o sustavu kontrole pristupa Covid 19 koji se sastoji od barijere prolaza i integrirane termovizijske kamere. Potonja mjeri tjelesnu temperaturu i provjerava nosi li osoba zaštitnu masku, a sama barijera dezinficira ruke i dopušta ulazak u prostor.

Koje su bitne karakteristike sustava kontrole pristupa Covid 19?

 

Kako radi termovizijska kamera?

Ona ima ugrađen zaslon s kamerom i mjeračem temperature. Osoba se postavlja ispred barijere prolaza tako da obris glave odgovara obrisu siluete na ekranu. Mjerač temperature mjeri temperaturu na čelu, a algoritam u kameri provjerava nosi li osoba zaštitnu masku. Ako je tjelesna temperatura primjerena (granična vrijednost prikazuje se na sučelju) i osoba nosi zaštitnu masku, na čepu se prikazuje signal da ruke moraju biti umetnute u otvor za dezinfekciju ruku. Kada senzori otkriju da su obje ruke u otvoru, aktivira se sustav za dezinfekciju ruku. 2 sekunde kasnije barijera dopušta prolaz.

Cijeli proces traje cca. 5 sec/osobi, a barijera omogućuje i spajanje čitača kartica (RFID medija) s kojim se može provjeriti tko ima pravo ulaska u predmetne prostore. Uređaj ima mjesta za 2 posude za dezinfekcijsko sredstvo volumena od 10 l u kojima se može koristiti isključivo tekuće sredstvo za dezinfekciju ruku (gel nije dopušten). Preko ugrađenog senzora za tekućinu, uređaj detektira kada u spremniku ponestane dezinfekcijskog sredstva. U tom slučaju aktivira se svjetlosni signal na barijeri i uređaj ulazi u stanje mirovanja. Prolaz u ovom slučaju nije moguć.

Sama instalacija barijere prolaza je jednostavna. Graničnik je za osnovni rad pričvršćen na masu s četiri vijka, a dovoljan je priključak na mrežni napon od 220V. Prije početka ugradnje, potrebno je osigurati odvod za višak dezinfekcijskog sredstva (posudu za višak tekućine).

Pogledajte u videu kako funkcionira!

 

Jesmo li vam probudili interes? Dobro bi vam došla ovakva vrsta kontrole pristupa? Javite nam se na e-mail ili nas nazovite! 

Upit nam možete poslati i na ovom linku