Program eCheck povezan sa sistemom za kontrolu pristupa nudi brojne mogućnosti za nadzor putem beskontaktnih RFiD čitača i medija

Nadzor dolazaka i ulazaka u centar

Na recepciji sportskog centra je postavljen jedan ili dva tripoda – barijere (jedan za ulaza, drugi za izlazak). Članovi koji imaju važeću kartu za barem jedan program (vježbanje, fitness, sauna i sl.) ili tretman (masaža, terapija i sl.), mogu sa svojom članskom karticom, bez obaveznog javljanja na recepciji, ući u centar tj u garderobne prostore. S obzirom da član u tom slučaju ne posjećuje recepciju i ne preuzima ključeve od garderobnog ormarića, to se rješava opremanjem sa odgovarajućim bravama (Off-line ili On-line brave, ili EURO brave na kovanice).
https://www.1klik.com.hr/oprema/EURO-lock.asp
Takav sistem iznimno olakšava i pojednostavljuje rad receptora koji se na taj način može kvalitetnije posvetiti članovima koji trebaju informacije ili trebaju produžiti valjanost članske kartice.

Nadzor pojedinih prostora unutar centra

Za nadzor unutar centra prostori se opremaju sa čitačima beskontaktnih kartica. Pošto sistem raspolaže sa informacijama koje kupljene karte imaju pojedini članovi (npr. dopodnevna, popodnevna itd…), sistem automatski dozvoljava ili ne dozvoljava pristup do određenog prostora. Čitače možemo povezati i na klasična vrata putem električne brave ili putem triroga-barijere. Sistem bilježi sve prolaske što kroz pregled prijava i odjava u pojedinom prostoru, omogućava nadzor broja posjetitelja (članova) u pojedinom prostoru.

Nadzor pojedinih uređaja unutar centra

Svaki čitač beskontaktnih medija ima svoj vlastitu “adresu” koja informacijskom sustavu poručuje vrijeme, broj medija i svoju vlastitu “adresu”. Na taj način sistem zna sa kojeg uređaja i/ili prostora je došao zahtjev za prolazak. Pošto svaki čitač ima i ugrađen relejski izlaz, preko njega uključujemo i isključujemo uređaje koji omogućavaju otvaranja i zatvaranja. Na taj način nadziremo i broj uključivanja pojedinog uređaja (broj prolazaka), kai o brojne druge parametre.
https://www.1klik.com.hr/oprema/kontrola-pristupa.asp