Svjedoci smo globalne pandemije koronavirusa koja značajno mijenja naše živote, a do koje mjere i koliko dugo, tek trebamo utvrditi. S obzirom na to da stručnjaci upozoravaju da je COVID-19 nedovoljno istražen virus o kojem znamo opće činjenice, ali i dalje učimo na koje se sve načine prenosi i koje zdravstvene probleme uzrokuje, dužnost je svih nas da pokušamo maksimalno zaštiti svoje, ali i tuđe zdravlje, prema smjernicama koje su nam uputile nadležne službe.

 

Koji su djelatnici najizloženiji zarazi?

Sukladno dosadašnjim propisanim protuepidemijskim mjerama, zatvoreni su u Hrvatskoj brojni uslužni objekti i institucije čije privremeno zatvaranje ne ugrožava ključne potrebe stanovništva, no što je s djelatnicima onih objekata koji svoj posao i dalje hrabro obavljaju te su svakodnevno izloženi potencijalnoj ugrozi svog zdravlja?

Prodavaonice prehrambenih i higijenskih proizvoda, ljekarne, veledrogerije, pekarnice, poljoprivredne ljekarne, benzinske postaje i svi slični objekti dužni su provoditi stroge higijenske mjere kako bi se minimizirala mogućnost prenošenja virusa respiratornim kapljicama od zaražene osobe, a poslodavci, vjerujemo, čine sve što mogu da zaštite svoje djelatnike i klijente. Zaštitne maske i rukavice te suzdržavanje od bliskog kontakta postale su svakodnevica, a svakim se danom pojavljuju nova rješenja s ciljem maksimalne zaštite najizloženijih osoba.

 

Mjere sigurnosti

Najnovija mjera predostrožnosti i jedan od mogućih načina zaštite je postavljanje posebnih fizičkih barijera od pleksiglasa na blagajničke pulteve, stolove djelatnika i druga mjesta na kojima se odvija neposredan kontakt dviju osoba.

1Klik je od samih svojih početaka bila tvrtka koja je u domeni kontrole pristupa i fizičkih barijera prednjačila stručnim rješenjima pa, sukladno toj dosadašnjoj premisi i današnjim potrebama, obogatili smo svoj asortiman i spomenutim pleksiglas barijerama koje na brz i jednostavan način postavljamo na predviđena mjesta.

 

Zaštita od virusa

Zaštitne barijere izrađene su od visokokvalitetnog materijala pleksiglasa, tj. akrilnog stakla, poznatog po svojoj trajnosti i čvrstoći, ali i jednostavnosti održavanja. Barijere mogu biti različitih dimenzija, imati otvor za primopredaju novca i proizvoda ili za POS uređaj, mogu imati postolje od pleksiglasa ili, pak, držače od iverala – mogućnosti su brojne i svakom svom klijentu nudimo proizvod prilagođen njegovim željama i potrebama. A barijere ćemo rado personalizirati i kolor dotiskom Vašeg loga, naziva ili poruke koju želite prenijeti.

Zdravlje je neprocjenjiva ljudska vrijednost i stoga, dopustite nam da Vam pomognemo u zaštiti Vaših djelatnika, klijenata i Vas samih.

Kontrolirajte pristup virusima!