Kako je moguće od usluge kao što je šišanje, koje se odvija u određeno vrijeme na određenom mjestu, napraviti proizvod koji možete prenijeti i nekome pokloniti?

Ovo je pitanje možda složeno i neobično, međutim, odgovor na njega je prilično jednostavan: izradom personalizirane kartice. Nju je moguće ukrasiti dizajnom po želji i na nju napisati ime onoga kome je namijenjena. Ta osoba kasnije može na temelju kartice dobiti uslugu koju ste vi prethodno platili.

Jednostavno, zar ne? O tome smo već pisali na blogu, u tekstu o poklon karticama. Međutim, ovdje želimo istaknuti neke druge mogućnosti koje pruža izrada personaliziranih ID kartica.

U poslovnom svijetu, običaj je da tvrtke i druge pravne osobe jedna drugu daruju povodom blagdana, kao što čine i fizičke osobe. Međutim, velika razlika između fizičkih i pravnih osoba u ovom kontekstu je obujam kupovine, odnosno darivanja. Jednostavno rečeno, pravne osobe daruju se masovno. Direktori ne idu u kupovinu za svakog partnera ponaosob, nego naručuju poslovne poklone u većim  količinama: kalendare, rokovnike, upaljače, kemijske olovke itd.

No, to već svi rade. Kalendari, upaljači i kemijske olovke nakon Nove godine prevrću se po uredima i na njih malo tko obraća pažnju. Kad vam je zadnji put netko ponosno pokazao upaljač koji je dobio na poslu?

Dakle, tvrtke se međusobno daruju reklamnim materijalom koji zapravo i nije reklamni materijal jer se ničime ne ističe i ne privlači pažnju. Zato vam predlažemo, ako ste ovih blagdana namjeravali darovati nešto posebno svojim partnerima ili zaposlenicima, da razmislite o ID karticama.

Mogućnosti su s njima gotovo beskonačne, a reklamni potencijal ogroman.

Na primjer, zaposlenicima možete pokloniti kvalitetne plastične posjetnice s njihovim imenom i posebnim dizajnom koji se ističe od običnih papirnatih posjetnica.

Ako se bavite trgovinom na malo i provodite program vjernosti (tzv. loyalty program), možete iznenaditi članove izradom novih kartica. Ili možete određenim članovima, na primjer onima koji su potrošili veći iznos u vašoj trgovini, izraditi nove, “limited edition” kartice.

Ako se bavite kontrolom pristupa ili evidencijom radnog vremena, u kojima su kartice potrošna roba, svojim klijentima možete pokloniti nove, prigodne ID kartice zajedno s posebnim držačem za kartice i pripadajućom trakicom. Sve to možete ukrasiti logotipom vlastite tvrtke. Ako je kartica dovoljno posebna, ljudi će ju rado koristiti umjesto one obične.

Zamislite samo kolika je razlika između takvog poklona i običnog upaljača. Personalizirana ID kartica ili posjetnica poklon je kojim bi se netko mogao pohvaliti pred prijateljima ili ukućanima.

 

Povezani proizvodi