Zamislite sljedeću situaciju: dovezli ste dijete u školu i otputovali izvan grada na važan sastanak. Par sati kasnije, dok sastanak još nije ni počeo, pronašli ste u torbi ključ od ulaznih vrata i shvatili da ste zaboravili djetetu dati ključ, a dijete se vratilo iz škole i – ostalo pred vratima. Ako sada odete sa sastanka odnijeti ključ, gubite vrlo vrijedan ugovor za dugoročnu poslovnu suradnju.

Ili zamislite ovo: dok čekate dobavljača pred vlastitim skladištem, dobivate poziv od Vašeg najvažnijeg klijenta koji zahtjeva da odmah dođete u njegov ured i otklonite kvar. Jasno Vam je da se ovakav klijent ne pušta da čeka, no u isto vrijeme nećete moći pustiti dobavljača u skladište. Možda ćete morati skladište ostaviti otključano kako bi dobavljač ušao, ali skladište puno robe se nikada ne ostavlja otključanim! Ako ipak ostanete čekati dobavljača, riskirate da vas napusti najveći klijent.

A za kraj nešto što se u zadnje vrijeme sve češće dešava: posjedujete apartman, sobu, kuću ili neki smještajni objekt ispred kojeg vas je upravo nazvao vaš gost koji kasni i/ili zbog bilo kojeg razloga dolazi izvan dogovorenog termina primopredaje ključeva, a vi ste daleko od objekta i upravo radite nešto važno, i niste u mogućnosti odmah krenuti prema objektu?

Što biste Vi učinili u svakoj od ovih situacija? Što god odlučili, bila bi to teška (i skupa) odluka!

Zahvaljujući digitalnoj tehnologiji, nitko više nije prisiljen birati između dva zla u opisanim i sličnim situacijama.

 

Digitalna brava čini ključeve, i brigu oko njih, bespotrebnim

Sada ćemo objasniti kako digitalne brave eliminiraju potrebu za ključevima, i olakšavaju  upravljanje pristupom u apartman, kuću, stan ili poslovni prostor na daljinu.

Da biste uspješno riješili bilo koju od gore opisanih situacija, potrebna Vam je digitalna brava koju možete povezati s pametnim telefonom. U slučaju da imate takvu bravu, možete dopustiti pristup u Vaš objekt osobama s pravom pristupa, a da te osobe nisu dužne skinuti aplikaciju na svoj pametni mobitel.

Prilikom instalacije brave odredi se jedan glavni (master) PIN, s kojim onda definirate daljnja prava i/ili zabrane pristupa drugim korisnicima. To činite putem korisničkog PIN-a (zaporke) i/ili web linka na pametnom telefonu.

Na primjer, u slučaju da ste Vi glavni korisnik, možete dodijeliti pristup Vašem djetetu koje ima svoj korisnički PIN za digitalnu bravu.

Također, možete dodijeliti pristup dobavljaču koji se dovezao do skladišta… dok istovremeno rješavate problem kod klijenta. Doslovno sa svog pametnog telefona, otvarate vrata skladišta s udaljene lokacije i to s jednim klikom!.

Za kraj, želimo spomenuti možda najčešću upotrebu digitalne brave za upravljanje na daljinu u našim krajevima.

 

Apartman bez recepcije

Svaki hotel ili apartman obično ima propisano vrijeme u kojem prima goste. Za to vrijeme osoblje je gostima na raspolaganju, ako žele prijaviti boravak i preuzeti ključeve soba.

Međutim, gosti nisu uvijek u mogućnosti poštivati unaprijed određeno vrijeme prijave. Neki dolaze  noćnim vlakom, neki “zapnu” na granici, i slično.

Naravno, osoblje hotela, odnosno vlasnik apartmana, obično nema izbora i mora gosta uvesti u sobu iako je on došao u hotel izvan propisanog vremena ulaska. Ako ste vlasnik apartmana koji u isto vrijeme ne živi na adresi apartmana u interesu Vam je izbjeći opisani scenarij, a upravo to omogućava digitalna brava povezana s pametnim telefonom.

Kao kod prethodna dva primjera, sve što gost treba napraviti je kliknuti na web link kojeg ste mu poslali na pametni telefon (Viber, WhatsApp, SMS itd.).

Takav sustav istovremeno rješava i problem gubitka ključeva. Čak i ako gost izgubi mobilni telefon, moguće je poništiti već dozvoljeni pristup izgubljenom i dati pristup novome telefonu.

Ako ste se pronašli u jednom od ovih primjera, javite nam se pa ćemo Vam reći sve o ugradnji digitalne brave u Vaš stan, kuću, poslovni prostor ili apartman. Naši stručnjaci pomoći će Vam pronaći najbolje odgovore na pitanja Vaše sigurnosti.

 

Povezani proizvodi