O pravilima kolačića

Ova Pravila o kolačićima objašnjavaju što su kolačići i kako ih koristimo. Poželjno je da pročitate ova pravila kako bi razumjeli što su kolačići, kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo tj., informacije koje sakupljamo koristeći kolačiće  i kako se te informacije koriste te kako kontrolirati preference kolačića. Za daljnje informacije o tome kako koristiti, spremati i održavati Vaše osobe podatke sigurnima, pogledajte naša Pravila Privatnosti.

Saznajte više o tome tko smo, kako nas možete kontaktirati i kako procesiramo privatne podatke u Pravilima Privatnosti.

Vaš pristanak se primjenjuje na sljedeće domene: 1klik.com.hr

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za spremanje malih komada informacija. Kolačići se spremaju na Vaš uređaj prilikom učitavanja web stranice na Vašem pregledniku. Ovi kolačići nam pomažu da web stranica ispravno funkcionira, čine web stranicu sigurnijom, pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva, i omogućuju bolji uvid u rad web stranice kao i analizu gdje web stranica treba poboljšanja.

Kako koristimo kolačiće?

Kao i većina online usluga, naša web stranica koristi razne kolačiće zbog više razloga. Obavezni kolačići su uglavnom potrebni za pravilnu funkcionalnost stranice i ne skupljaju osobne podatke.

Neovisni kolačići su na našoj web stranici korišteni uglavnom za razumijevanje o tome kako dobro web stranica radi, kako se Vi služite našom stranicom, u održavanju sigurnosti naših usluga, kao i u sveukupnom pružanju boljeg trenutnog i budućeg korisničkog iskustva.

Koje vrste kolačića koristimo?

Osnovne: Neki kolačići su obavezni kako bi mogli iskusiti punu funkcionalnost web stranice. Omogućuju nam održavanje sesija korisnika i sprječavaju bilo koje sigurnosne rizike. Ovi kolačići ne skupljaju osobne informacije. Osnovni kolačići omogućuju na primjer prijavu u Vaš račun, dodavanje artikala u košaricu i sigurnu izradu ponude.

Statističke: Ovi kolačići spremaju informacije kao što je broj posjetitelja na web stranici, broj jedinstvenih posjetitelja, koje stranice su bile posjećene, izvor posjete itd. Ovi podatci nam pomažu u razumijevanju i analizi rada stranice te gdje su potrebna poboljšanja.

Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu određenim neobaveznim funkcionalnostima web stranice. Ove funkcionalnosti uključuju ugradnju sadržaja kao što su video zapisi ili dijeljenje sadržaja na našoj web stranici preko društvenih mreža.

Preference: Ovi kolačići pomažu u spremanju Vaših postavki i željenih pretraživanja kako bi imali bolje i efikasnije iskustvo u budućim posjetima na web stranicu

Kako mogu kontrolirati postavke kolačića?

Sukladno navedenom, određeni preglednici pružaju drugačije metode za blokiranje ili brisanje kolačića korištenih na web stranici. Možete promijeniti postavke vašeg web preglednika da blokira/briše kolačiće.