Pravila privatnosti

A. Uvod

 1. Privatnost posjetitelja naše web stranice nam je od velike važnosti te smo predani u čuvanju iste. Ova pravila objašnjavaju što radimo s Vašim podatcima.
 2. Pristanak na korištenje kolačića u skladu s uvjetima ovih pravila za vrijeme prvog posjeta stranici dozvoljava nam korištenje kolačića svaki put kad posjetite našu web stranicu.

B. Kako skupljamo Vaše osobne podatke

Sljedeće vrste osobnih podataka mogu biti skupljanje, spremljene i korištene:

 1. Informacije o Vašem računalu kao što je IP adresa, geografska lokacija, vrsta i verzija internet preglednika i operativni sustav
 2. Informacija o Vašim posjetima na web stranicu kao i informacije o njezinom korištenju kao što je izvor preporuke, duljina posjeta stranici, broj pregleda stranica i prijeđene putanje prilikom navigacije po stranici.
 3. Informacije koje unosite prilikom registracije na našu stranicu, kao što je Vaša email adresa.
 4. Informacije koje unosite kad izradite profil na našoj stranici. Na primjer, Vaše ime, profilne slike, spol, datum rođenja, bračni status, interesi i hobiji, detalji o obrazovanju i detalji zaposlenja.
 5. Informacije koje unosite kako bi se prijavili na naš email newsletter.
 6. Informacije koje se generiraju prilikom korištenja web stranice, uključujući kada, kako često, i pod kojim okolnostima ju koristite.
 7. Informacije vezane za sve što kupite, servise koje koristite, ili transakcije koje obavite kroz našu stranicu što uključuje Vaše ime, adresu, broj telefona i email adresu.
 8. Informacije koje objavite na našoj web stranici u svrhu objave na internetu.
 9. Bilo koje druge osobne informacije koje nam pošaljete.

C. Korištenje osobnih informacija

Osobne informacije koje su nam predane preko naše web stranice bit će korištene u svrhe specificirane u ovim pravilima privatnosti ili na relevantnim stranicama web stranice. Možemo koristiti Vaše osobne podatke za sljedeće:

 1. Administriranje naše web stranice i posla
 2. Personaliziranje naše web stranice za Vas
 3. Omogućavanje korištenja servisa dostupnih na našoj stranici
 4. Slanje robe kupljene putem naše web stranice
 5. Nabavu usluga kupljenih putem naše web stranice
 6. Slanje izvoda, računa i podsjetnika za plaćanje kao i sakupljanje plaćanja od Vas
 7. Slanje marketinških komercijalnih sredstva javnog informiranja
 8. Slanje email obavijesti koje ste specifično tražili
 9. Slanje našeg email newslettera ako ste prijavljeni (možete se odjaviti u bilo koje vrijeme)
 10. Slanje marketinških sredstva javnog informiranja vezanih s našim poslom ili poslom treće stranke za koje mislimo da bi Vam mogle biti zanimljive.
 11. Pružanje statističkih informacija trećim strankama o našim korisnicima
 12. Bavljenje s upitima i pritužbama podnesene s Vaše strane koje se odnose na našu web stranicu.
 13. Očuvanje sigurnosti naše web stranice i sprječavanje prevara
 14. Provjera usklađenosti s uvjetima i odredbama koje reguliraju uporabu naše web stranice
 15. Druge uporabe

Ako podnesete osobne informacije za objave na našoj web stranici, objavit ćemo i koristiti informacije u skladu s Vašim dozvolama.

Nećemo, bez Vašeg dopuštenja, opskrbljivati bilo koje treće stranke s Vašim osobnim informacijama u svrhu njihovog ili tuđeg direktnog marketinga.

D. Razotkrivanje osobnih podataka

Možemo razotkriti Vaše podatke našim zaposlenicima, službenicima, osiguravateljima, profesionalnim oglašivačima, agentima, dobavljačima ili kooperantima kao razumno potrebnim u svrhe definirane unutar ovih pravila.

Možemo razotkriti Vaše osobne podatke bilo kojem članu naše grupe tvrtke (pod ovim se misli na podružnice, našoj krajnjoj matičnoj tvrtki i svim njezinim podružnicama) kao razumno potrebnim u svrhe definirane unutar ovih pravila.

Možemo razotkriti Vaše osobne podatke:

 1. u mjeri u kojoj od nas to zahtijeva zakon;
 2. u vezi s bilo kojim trenutnim ili budućim pravnim postupcima;
 3. radi uspostavljanja, ostvarivanja ili obrane naših zakonskih prava (uključujući pružanje informacije drugima radi sprječavanja prevara i smanjenja kreditnih rizika);
 4. kupcu (ili potencijalnom kupcu) bilo kojeg posla ili imovine koji imamo na (ili razmišljamo o) prodaji; i
 5. bilo kojoj osobi za koju opravdano vjerujemo da se može obratiti sudu ili nekom drugom kompetentnom obliku autoriteta radi objavljivanja tih osobnih podataka gdje, po našem opravdanom mišljenju, takav sud ili oblik autoriteta može vrlo vjerojatno narediti razotkrivanje tih osobnih podataka.

Nećemo davati Vaše osobne podatke trećim strankama koje nisu definirane u ovim pravilima.

E. Međunarodni transferi podataka

 1. Informacije koje skupljamo mogu biti spremljene, procesuirane unutar i prenesene između bilo koje zemlje u kojoj djelujemo kako bi mogli koristiti informacije u skladu s ovim pravilima.
 2. Informacije koje skupljamo mogu se prenijeti u sljedeće zemlje koje nemaju zakone o zaštiti podataka jednake onima kao u europskom ekonomskom prostoru: Sjedinjene Američke Države, Rusija, Japan, Kina i Indija.
 3. Osobne podatke koje objavite ili podnesete za objavu na našoj web stranici mogu biti dostupni preko interneta diljem svijeta. Ne možemo spriječiti korištenje ili zlouporabu ovakvih podataka.
 4. Izričito se slažete s prijenosima osobnih podataka opisanih u ovom odjeljku.

F. Zadržavanje osobnih informacija

 1. Ovaj odjeljak F definira naše čuvanje podataka i postupke koji su osmišljeni kako bi se osiguralo poštivanje zakonskih obaveza vezanih za zadržavanje i brisanje osobnih podataka.
 2. Osobne informacije koje procesuiramo u bilo koju svrhu neće biti zadržane dulje nego potrebno.
 3. Bez obzira na ostale odredbe odjeljka F, zadržat ćemo dokumente (uključujući elektroničke dokumente) koji sadrže osobne podatke:
  • u mjeri u kojoj od nas to zahtijeva zakon;
  • ako vjerujemo da dokumenti mogu biti relevantni u bilo kojoj trenutnoj ili budućoj pravnoj proceduri; i
  • kako bi uspostavili, ostvarili ili branili naša zakonska prava (uključujući pružanje informacija drugima u svrhu sprečavanja prijevara ili smanjenja kreditnog rizika).

G. Sigurnost Vaših osobnih podataka

1. Poduzet ćemo potrebne tehničke i organizacijske mjere kako bi spriječili gubitak, zlouporabu ili promjenu osobnih podataka.

2. Spremat ćemo sve Vaše osobne podatke na sigurnim (zaštićene lozinkama i firewall – om) serverima.

3. Sve elektroničke transakcije unesene u našu stranicu bit će zaštićene pomoću tehnologije enkripcije.

4. Priznajete kako je prijenos informacija preko interneta inherentno nesigurno i ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih preko interneta.

5. Odgovorni ste držati lozinke koje koristite za pristupanje web stranici povjerljivima; nećemo Vas pitati za lozinku (osim kad se prijavljujete na našu web stranicu).

H. Izmjene i dopune

Možemo povremeno ažurirati ova pravila privatnosti tako da objavimo novu verziju na našoj web stranici. Preporučuje se da ponekad provjerite ovu stranicu kako biste bili sigurni da razumijete izmjene ovih pravila. Možemo Vas obavijestiti o promjenama ovih pravila putem e-pošte.

I. Vaša prava

Možete nas obavijestiti da Vam pošaljemo sve osobne podatke koje trenutno imamo o Vama; slanje osobnih podataka podložno je sljedećem:

 1. opskrbi prikladnih dokaza o Vašem identitetu ( u ovu svrhu ćemo obično prihvatiti fotokopiju identifikacijskih dokumenata koji potvrđuju Vaše podatke kao što je važeća putovnica, osobna iskaznica ili vozačka dozvola).

Možemo odbiti Vaš zahtjev za pružanjem osobnih podataka u mjeri u kojoj je dopušteno zakonom.

Možete nas u bilo kojem trenu obavijestiti da ne procesuiramo Vaše osobne podatke u marketinške svrhe.

U praksi ćete obično izričito pristati na našu upotrebu Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe, ili ćemo Vam omogućiti da odustanete od uporabe osobnih podataka u marketinške svrhe.

J. Web stranice trećih stranaka

Naša web stranica uključuje veze na kao i detalje od web stranica trećih stranaka. Nemamo kontrole nad, niti smo odgovorni za pravila privatnosti i prakse trećih stranaka.

K. Ažuriranje informacija

Molimo Vas da nas obavijestite ako osobne informacije koje imamo o Vama trebaju biti ispravljene ili ažurirane.

L. Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće. Kolačić je datoteka koja sadrži identifikator (niz brojka i slova) koje se šalju od strane web servera na web preglednik gdje se spremaju. Identifikator je zatim poslan nazad na server svaki put kad preglednik zatraži stranicu od servera. Kolačići mogu biti “postojani” ili “sesijski”. Postojan kolačić će biti spremljen od strane web preglednika te će ostati valjan, ako ga korisnik prije ne obriše, sve do datuma isteka valjanosti. Sesijski kolačić će isteći na kraju svake sesije, kad je zatvoren web preglednik. Kolačići obično ne zadržavaju informacije koje identificiraju korisnika, ali osobne informacije koje spremamo o Vama mogu biti povezane s informacijama spremljenim u i uzetim iz kolačića. (Koristimo postojane i sesijske kolačiće).

 • Imena kolačića koje koristimo na našoj web stranici, kao i svrha korištenja su:
  • koristimo Google Analytics i AdWords na našoj web stranici da prepoznamo računalo kada korisnik posjeti stranicu, prati navigaciju korisnika po stranici, omogućuje korištenje košarice za kupnju , analizira korištenje web stranice, upravlja web stranicom, sprječava prevare i poboljšava sigurnost web stranice.
 • Većina preglednika omogućava prihvaćanje ili odbijanje kolačića – na primjer:
  • u Internet Exploreru (verzija 10) možete blokirati kolačiće koristeći postavke za baratanje kolačićima dostupne u “Postavke”, “Internet Postavke”, “Privatnost” i onda klikom na “Napredno”;
  • u Firefox – u (verzija 24) možete blokirati sve kolačiće tako da kliknete na “Alati”, “Opcije”, “Privatnost”, u padajućem izborniku odaberite “Koristi prilagođene postavke za povijest” te maknete kvačicu s “Prihvati kolačiće sa stranica”; i
  • u Chrome-u možete blokirati kolačiće pristupom na “Podešavanje i kontrola” i “Postavke sadržaja” te odabirom na “Blokiraj stranice da postavljaju bilo kakve podatke” unutar “Kolačići” naslova.

Blokiranje svih kolačića imat će negativan utjecaj na korištenje mnogih stranica. Ako blokirate kolačiće, neće vidjeti sve mogućnosti na našoj web stranici.

 • Možete obrisati sve kolačiće koji su pohranjeni na Vašem računalu- na primjer:
  • u Internet Exploreru (verzija 10) morate ručno obrisati datoteke kolačića (instrukcije o tome kako ovo napraviti dostupne su ovdje);
  • u Firefoxu (verzija 24) možete obrisati kolačiće pritiskom na “Alati”, “Opcije”, “Privatnost”, u padajućem izborniku odaberite “Koristi prilagođene postavke za povijest”, zatim odaberite “Prikaži kolačiće” te na kraju odaberite “Makni sve kolačiće”; i
  • u Chrome-u (verzija 29) možete blokirati kolačiće pristupom na “Podešavanje i kontrola” izbornik te pritiskom na “Postavke”, “Pokaži napredne postavke” i “Očisti podatke o pretraživanju” te onda odaberite “Obriši kolačiće i ostale…” prije nego što kliknete na “Očisti podatke o pretraživanju”.
 • Brisanje kolačića imat će negativan utjecaj na korištenje više web stranica.