Krajem svibnja 2019. u Splitu uspješno smo odradili instalaciju sustava za kontrolu pristupa. Klijent je bio fitness centar Guliver, a njegovi zahtjevi bili su ovakvi:

  • Modernizacija poslovnih procesa pomoću RFID tehnologije
  • Zamjena zastarjele i nekorištene opreme za kontrolu pristupa
  • Zamjena digitalnih brava na ormarićima
  • Ugradnja softvera prilagođenog fitness centrima

Prvi zadatak bio je ukloniti stari online sustav ormarića i ugraditi suvremene offline brave marke Ojmar. Brave su programirane tako da jedan RFiD medij može zaključati samo jedan ormarić. Na kraju instalacije vlasnik centra dobio je master medij s kojim zaposlenici mogu otključati ormariće, ako ih članovi ostave zaključanim.

Zatim smo na recepciji uklonili stare barijere i ugradili novi sustav, koji, među ostalim, omogućuje prikaz bitnih informacija na zaslonu. Na zaslonu se tako može vidjeti vrijedi li iskaznica s kojom član otključava barijeru, a također i stanje ormarića zaključan/otključan. To je važno kako bi se članove upozorilo ako su prilikom izlaska ostavili zaključan ormarić, te tako smanjio broj slučajeva kada zaposlenici moraju otključavati ormariće.

Cijeli ovaj sustav kontrole pristupa temelji se na softverskom rješenju eKlik. Ono je omogućilo povezivanje opreme za kontrolu pristupa s podacima fitness kluba o njegovim članovima: jesu li podmirili sve obveze, koliko treninga za određeni mjesec im je preostalo itd. Zbog toga članovi kluba mogu dobiti odobrenje za pristup odmah po upisu, odnosno uplati prve članarine.

Zadnji zadatak koji smo imali bio je da omogućimo pristup u centar 0-24. To smo izvršili ugrađivanjem RFID čitača na ulazna vrata centra, te uz to osigurali poseban set RFID kartica, koje klijent može posebno i naplaćivati, jer omogućavaju stalan pristup za “premium” članove.

***

Ako vas je ovaj slučaj potaknuo na razmišljanje i zanima vas kako RFID može pomoći vašem poslovanju, javite nam se. Naši stručnjaci s višegodišnjim iskustvom mogu vam razjasniti nedoumice i dati savjete iz bogate prakse, te naposljetku implementirati željena rješenja na efikasan i brz način.