fbpx
+385 1 30 98 900  ‬ prodaja@1klik.com.hr

+385 1 30 98 900

Početna » Kontrola pristupa » RFID kartice

Preporuka kako koristiti beskontaktne ili RFID kartice

Iako RFID kartice na ovoj stranici sve izgledaju jednako – nisu jednake. Naravno, sve su prema vanjskom izgledu bijele i iste veličine. Veličine su standardne kao i kreditne kartice, odnosno 86 x 54 mm. No, “iznutra” ove kartice se itekako razlikuju. UpRavo ta razlika je bitna kada ih naručujete ili kada Vam je potrebna konzultacija koje kartice koristiti u Vašem poslovanju.

Donosimo nekoliko važnih i temeljnih odrednica u korištenju beskontaktnih kartica:

 1. Odaberite u kojim uvjetima će se kartica koristiti
  • Ako se radi o prometnom i zahtjevnom mjestu korištenja kao što su lokacije na kojima prolazi puno osoba, mjesta na kojima treba brzo identificirati, preporučamo 125 kHz tehnologiju koja se često naziva i proximity
  • Ako se radi o mjestima na kojima nema velikog prometa, a kartice će djelovati na blizinu preporučamo 13,56 tehnolgiju ili Mifare, kao i NFC. NFC je poseban oblik ove tehnologije koji je postao jako poznat i korišten u poslijednjih nekoliko godina pogotovo pri identifikaciji u financijskom sektoru.
 1. Odaberite koji tip čitanja želite
  • Čitanje možete ostvariti postavljanjem čitača na zid, dakle, posve uklopiti izvedbu u Vaš prostor. Pri ovakvoj implementaciji imajte na umu da je potrebno prirediti i prostor prije instalacije.
  • Čitanje kartica može se ostvariti i na samostalnom, izdvojenom čitaču. Takav čitač se uobičajeno spaja preko USB.-a na računalo. Postoje i dualni čitači koji mogu u isto vrijeme čitati obje tehnologije.
 1. Odaberite sustav u kojem ćete koristiti kartice
  • Važno je od početka postaviti ispravno pitanje – koja je svrha korištenja kartica? Uobičajeno je da se kartice mogu koristiti samostalno samo kao kontrola prolaza. Kolokvijalno rečeno, tko ima karticu – prolazi u prostor.
  • S druge strane, mnogi naši klijenti tražili su i traže mnogo više od puke kontrole prolaza. Često se ovakve kartice koriste ne samo u identifikaciji već i u sustavu porograma vjernosti kao i pri kompletnom vođenju različitih vrsta sportskih i kulturnih centara, knjižnica, institucija s kompletnom podrškom u vidu našeg mini ERP sustava eKLIK Centar. Kliknite na ovu poveznicu i pročitajte više o eKLIK CENTRU.

Nadamo se da smo Vam malo olakšali izbor kartica pri prvoj kupnji ili pri kompletnom zaokretu Vašeg poslovanja. U svakom slučaju, naše višegodišnje iskustvo može Vam biti od koristi.

By subscribing to our mailing list you will always get latest news from us.
Submit Your Phone no. We will Callback within 2 hours.
+
=
1