1Klik je tvrtka koja se ističe po prodaji i instalaciji inovativnih identifikacijskih rješenja. U ovom blog postu ćemo se usredotočiti na primjere instalacija eKlik programa namijenjenog za recepcijske sustave posebno u fitness i gym centrima. Ovaj program pruža brojne digitalne prednosti recepcionerima, oslobađajući njihovo vrijeme i poboljšavajući učinkovitost poslovanja. Pregledat ćemo nekoliko instalacija programa za fitness centre koje je 1Klik uspješno implementirao, bilo integrirajući eKlik program s postojećim sustavima kontrole pristupa ili modernizirajući sam fitness centar.

eKlik sustav za AEROfitness SPARTA Gym

AEROfitness SPARTA Gym, visokokvalitetni fitness centar s iznimno velikim brojem klijenata, želio je olakšati poslovanje svojim članovima i zaposlenicima te istovremeno imati nadzor i kontrolu nad prometom. Kako bismo odgovorili na taj izazov, ponudili smo cjelokupni programa za fitness centre eKlik zajedno s barijerom prolaza. Vlasnici su bili zahvalni što je sustav omogućavao transparentno praćenje svih potrebnih parametara za uspješno poslovanje fitness centra, sve na jednoj platformi i po povoljnoj cijeni.

sparta-gym

Zbog toga su klijenti mogli pristupiti fitness centru isključivo produživanjem svoje članarine, što omogućuje bolju kontrolu troškova i olakšava rad osoblju na recepciji, smanjujući mogućnost pogrešaka pri plaćanju. Automatsko i transparentno produživanje članstva uz bolju raspodjelu zaposlenika i zadataka povećalo je radne sate fitness centra.

eKlik sustav omogućuje brzo, jednostavno i pregledno izvještavanje te pruža ažurirane izvještaje o korištenju usluga koje se plaćaju djelatnicima. Također, pruža važnu statistiku za poslovanje i ubrzava rad recepcije. Kombinacija barijere prolaza i eKlik sustava omogućuje kontrolu pristupa, pružajući  klijentima prolaz nakon uplate članarine, bez obzira na prisutnost osoblja na recepciji. To je značajno olakšalo raspodjelu zadataka osoblju i uštedjelo vrijeme.

Instalacija sustava za kontrolu pristupa u fitness centru Guliver (Split)

U svibnju 2019. uspješno smo instalirali sustav za kontrolu pristupa u fitness centru Guliver u Splitu. Klijent, fitness centar Guliver, imao je sljedeće zahtjeve: modernizacija poslovnih procesa korištenjem RFID tehnologije, zamjena zastarjele opreme za kontrolu pristupa i digitalnih brava na ormarićima te razvoj prilagođenog softvera za fitness centre.

guliver-fitness

Prvi korak bio je zamijeniti stari online sustav ormarića novim suvremenim offline bravama marke Ojmar. Svaka brava je programirana da se može otključati samo s jednim RFiD medijem, što omogućuje zaključavanje individualnih ormarića. Vlasnik centra dobio je i master medij koji omogućuje zaposlenicima otključavanje ormarića ako ih članovi ostave zaključanima.

Zatim smo na recepciji zamijenili stare barijere i instalirali novi sustav koji omogućuje prikaz bitnih informacija na zaslonu. Na zaslonu se prikazuje status iskaznice kojom član otključava barijeru te stanje ormarića (zaključan/otključan). Ovo je korisno kako bi se članove upozorilo ako su zaboravili otključati ormarić prilikom izlaska te smanjio broj slučajeva kada zaposlenici moraju otključavati ormariće.

Cijeli sustav kontrole pristupa temelji se na programa za fitness centre eKlik. To omogućuje povezivanje opreme za kontrolu pristupa s podacima fitness centra o članovima, kao što su uplate članarine, preostali treninzi za određeni mjesec i slično. Članovi kluba mogu dobiti odobrenje za pristup odmah nakon upisa ili uplate prve članarine.

Kao posljednji zadatak, omogućili smo pristup u centar 24 sata dnevno. To smo postigli ugradnjom RFID čitača na ulazna vrata centra te osiguravanjem posebnog seta RFID kartica, koje se mogu naplaćivati i pružiti stalni pristup za “premium” članove.

Integracija eKlik programa s barijerama prolaza, BodyShake aparatom za proteine i Grapos aparatom za piće u Sparta Gym-u u Zagrebu

U skladu s vizijom vlasnika za širenje i razvoj njihovog fitness centra, integrirali smo naše hardversko i softversko rješenje s barijerama prolaza, BodyShake aparatom za proteine i Grapos aparatom za piće u Sparta Gym-u u Zagrebu.

Kako bismo omogućili bržu kontrolu ulaza i izlaza te olakšali rad na recepciji, predložili smo instalaciju barijera prolaza pored recepcije. Postavili smo dvije barijere prolaza, Tripod SL2012 i jednu zakretnu “swing” barijeru SWG101, koja je namijenjena osobama s invaliditetom. Zakretna barijera ima ugrađenu elektro-magnetsku bravu koju osoblje na recepciji može nadzirati putem programa eKlik. Također, preko softverske komponente “Prolazi” mogu ručno kontrolirati otvaranje servisnog prolaza. Programa za fitness centre je omogućio Sparta Gym-u nadzor nad otvaranjem obje barijere prolaza, odnosno kontrolu ulaza i izlaza.

sparta-gym-zagreb

Kako to tehnički funkcionira i što zaposlenici fitness centra mogu nadzirati putem eKlik softvera?

Barijere prolaza su povezane s programom eKlik putem čitača Klik16. Svaki RFID medij koji čitač pročita je vidljiv u programu i može se upravljati njime. Kada čitač očita RFID medij posjetitelja koji želi ući u fitness centar, program automatski provjerava uvjete posjetitelja i šalje signal barijeri prolaza koja odobrava ili ne odobrava prolaz. Uvjeti su posebno dizajnirani za potrebe fitness centara, na primjer, provjerava se valjanost godišnje članarine. eKlik program automatski provjerava valjanost članarine putem RFID medija i omogućava prolaz posjetitelju ako članarina nije istekla. Uz to, sustav je nadograđen s pulsom koji prati informaciju o stvarnom prolazu. Povezali smo signal iz barijere s digitalnim ulazom čitača Klik16 kako bismo pratili informaciju o uspješno obavljenom prolazu.

Također, integrirali smo BodyShake i Grapos aparate s eKlik programom. BodyShake aparat omogućava kupnju proteinskog napitka putem ugrađenog automata za kovanice i novčanice. Kada aparat završi pripremu proteinskog napitka, šalje signal programu eKlik da je došlo do promjene na računu, odnosno da se iznos na računu treba umanjiti za cijenu plaćenog shake-a.

Kontrola pristupa – Modernizacija fitness centra Joker u Splitu

Klik je već ranije pružio podršku fitness centru Joker u Splitu uvodeći eKlik program – softver dizajniran za različite vrste recepcija, prilagođen potrebama poslovanja. Sada smo povezali eKlik softver s dvije nove barijere kako bismo omogućili jednostavniju i bržu kontrolu prolaza.

joker-split-gym

Vođe fitness centra Joker prepoznali su potrebu za modernizacijom, stoga smo odlučili implementirati naprednije barijere prolaza koje na svom zaslonu prikazuju informacije o članovima teretane. Ovo omogućuje članovima da dobiju uvid u svoj status, kao što su trajanje članarine, eventualna dugovanja, datumi ulaska i izlaska iz teretane, te druge korisne podatke. Ova dostupnost informacija na barijerama olakšava rad osoblju teretane, jer više ne moraju putem recepcijskog ekrana obavještavati članove o njihovom statusu.

Norka d.o.o. – Inovativna instalacija barijere prolaza s mjeračem temperature i sredstvom za dezinfekciju ruku

norka-slovenija-barijera

Tvrtka Norka d.o.o. iz Lenarta u Slovenskim Goricama ističe važnost sigurnosti i zdravlja svojih zaposlenika i posjetitelja kao svoj prioritet. U svjetlu trenutne situacije, odlučili su nabaviti posebnu vrstu barijere prolaza – sustav kontrole pristupa Covid-19. Ovaj sustav kombinira barijeru prolaza s integriranom termovizijskom kamerom.

Termovizijska kamera mjeri tjelesnu temperaturu i provjerava nose li osobe zaštitne maske, dok barijera prolaza dezinficira ruke i dopušta ulaz u prostor. Barijera ima ugrađen zaslon s kamerom i mjeračem temperature. Osoba se postavlja ispred barijere tako da njezin oblik na ekranu odgovara obrisu glave. Mjerač temperature mjeri temperaturu na čelu, dok algoritam u kameri provjerava nošenje zaštitne maske.

Ako je tjelesna temperatura unutar prihvatljivih granica (temperatura je prikazana na sučelju) i osoba nosi zaštitnu masku, signalizacija na barijeri upućuje osobu da umetne ruke u otvor za dezinfekciju. Kada senzori otkriju da su obje ruke u otvoru, aktivira se sustav za dezinfekciju ruku. Samo 2 sekunde kasnije, barijera dopušta prolaz.

Ova inovativna instalacija barijere prolaza pruža pouzdanu kontrolu pristupa uz istovremenu zaštitu od potencijalnih zdravstvenih rizika. Norka d.o.o. aktivno brine o sigurnosti i dobrobiti svih koji posjećuju njihove prostorije.

eKlik u City Gym-u u Zadru – Unapređenje barijera i recepcijske platforme

city-gym-zadar

Ugradili smo barijere u City Gym-u u Zadru i proširili njihove mogućnosti integracijom s našom recepcijskom platformom eKlik. Ova platforma pojednostavljuje i automatizira svakodnevne procese povezane s recepcijom, skladištem i vođenjem fitness centra. Sada članovi City Gym-a mogu na info terminalu, odnosno na zaslonu ulaznog čitača, provjeriti status svoje članarine, dok je radnom timu City Gym-a na raspolaganju program s brojnim recepcijskim funkcijama kao što su prijava i odjava članova, rezervacija termina i još mnogo toga.

Također smo postavili izlazni čitač na koji članovi prislanjaju svoj RFID medij (kao što su RFID kartice ili narukvice) kako bi napustili fitness centar.

Ove implementacije omogućuju bolje upravljanje pristupom i olakšavaju svakodnevne operacije fitness centra, stvarajući ugodnije iskustvo za članove i osoblje.

Zaključak

U svijetu sve veće digitalizacije i zahtjeva za sigurnošću, eKlik program za fitness centre postaje ključni alat za fitnesse i gym centre. Omogućuje im praćenje i upravljanje pristupom, kontrolu članova, rezervacije i druge važne funkcije, olakšavajući njihovo poslovanje.

Ako vodite fitness centar ili teretanu i želite modernizirati svoje poslovanje, poboljšati sigurnost i korisničko iskustvo, pozivamo vas da razmotrite implementaciju eKlik programa i integraciju barijera prolaza u vaš objekt.

Kontaktirajte nas danas kako bismo vam pružili sve potrebne informacije i podršku u unapređenju vašeg fitness centra. Zajedno možemo stvoriti prostor koji će privući i zadovoljiti vaše članove, postići veću efikasnost i ostvariti vašu poslovnu viziju. Ne propustite priliku da postanete dio moderne, sigurne i inovativne fitness zajednice!